Het Hondenbed

Het Hondenbed

07.02.2019, Eve

Het Hondenbed, een overbodige luxe?

De wasmachine stopt met centrifugeren. Eindelijk. Ik trek de klep open en haal de fris gewassen zachte knuffeldeken eruit. De geur van wasverzachter (niet de goedkoopste ook) vult mijn neus. Ik laat het lekker op zolder drogen, en bij hoge nood gooi ik ze over de verwarming. Want bedjes moeten lekker fris worden opgemaakt, en het hondenbed dus ook. De matrasbeschermer, het antilekdekentje en de moltonhoes hang ik er naast.

Nee, ik heb het hier niet over het wiegje van een pasgeboren babietje. En ook niet over mijn eigen boxspring. Dit is het beddengoed van mijn honden. Ja. Je leest het goed. Honden. En als het poezen waren, dan had ik hetzelfde gedaan. Misschien zijn ze er niet eens blij mee hoor, dat kan heel goed. Het zou best kunnen dat die honden het liefst lekker in een mengelmoesgeur van natte vacht, modderpoten, geknoeid voer en kwijl liggen. Maar dat vind ik niet zo lekker ruiken. Vandaar dat het hele zooitje meegaat in de wekelijkse was.

Als het droog is begint het volgende ritueel; het opmaken van de slaapplek. Eerst trek ik een moltonlaken over het ergonomische hondenbed met traagschuimvulling, dan een hoeslaken en als ik alles heb strakgetrokken (vouwen liggen niet lekker) maak ik van de fleecedekens een paar stevige rollen en die leg ik tegen de koude muur. Het hondenbed ligt er strakker bij dan een hotelbed in het Amstel.

Overdreven?

Waarschijnlijk wel. Of toch niet. Honden liggen het liefst op een plek waar ze overzicht, maar ook rust hebben. Een eigen plek is zeker in een druk huishouden -met bijvoorbeeld kinderen- een absolute MUST. Leer kinderen of huisgenoten ook dat op het moment dat de hond zijn plek opzoekt, hij of zij die rust ook verdiend en dus niet wil spelen of iets anders wil doen.

Omdat de meeste huishoudens inmiddels over gladde vloeren beschikken, soms met vloerverwarming voor de ├ęchte bofkonten, is het ook fijn voor de hond als zijn mand of kussen niet op de directe vloer ligt. Vooral oudere honden of honden met bijvoorbeeld artrose of gewrichtsklachten kunnen last hebben van tocht of kou die van de vloer komt.

Gelukkig is het tegenwoordig helemaal niet meer zo gek om aandacht te besteden aan de plek van jouw hond. Er is veel keuze uit matrassen, bedden, kussens, ligmatten, manden en soms zelfs hele boomhutten van steigerhout. De hondenplek is onderdeel van het interieur en dat kun je ook naar smaak aanpassen en inrichten.

Andy's Dierensuper heeft een te gekke collectie kussens, bedden en manden voor elke hond en voor elk interieur. Neem eens een kijkje bij onze Lief! spullen voor kussens die specifiek op een stoer reutje of schattig teefje zijn gericht. Of misschien heb je wel meerdere honden en past een uniseks  printje nog beter. Ook hebben we een paar geweldige kussen van Boony voor de kleine hond of kat aan onze collectie toegevoegd.

Ondertussen hebben mijn honden hun bed overhoop gehaald en rollen ze door de losse kussens. Er wordt gekwijld, gegraven en geschuurd. Alles voor de hond. Zelfs de geur heb ik ervoor over.

Slaap lekker!

Eve

Meer nieuws

Je paard in de rui

20 mrt. 2019, Jeanine van der Weide

Misschien heb je het al gemerkt, je paard/pony begint weer aardig te verharen. Met het wisselen van de seizoenen moet je paard/pony weer van zijn wintervach...

Het Hondenbed

07 feb. 2019, Eve

Het Hondenbed, een overbodige luxe? De wasmachine stopt met centrifugeren. Eindelijk. Ik trek de klep open en haal de fris gewassen zachte k...

Tuinvogels!

06 jan. 2019, Eveline

In de winter kun je gewoon een tuinfeest geven. Want juist in deze dagen is er volop leven in de tuin. Met name de kleine overwinteraars scharrelen hun kost...